Maak kennis met Thomas!

Alle wegen leiden naar Convitas

Tot uiteindelijk het moment aanbrak dat hij in contact kwam met Convitas, dankzij een verhaal over business automation. Thomas voelde zich helemaal aangesproken en deze kans leek voor hem ideaal, aangezien hij business en IT zou kunnen combineren. Het was niet zijn ambitie om IT-er te worden, maar wel om business en IT perfect te kunnen afstemmen op elkaar.


“Alles wat je nodig hebt om vandaag in IT een goede start te maken, kan je vinden bij Convitas.“Eerste carrière-jaar

In je eerste jaar bij Convitas, ligt de focus op ontwikkeling en analyse. Je komt op die manier met verschillende aspecten van IT in aanraking én je krijgt de kans om verschillende opleidingen te volgen. De opleiding bestaat uit vier specifieke luiken:


  • IBM/Case Manager
  • Opleidingstraject bij IBM tool zelf rond BPM
  • Intensieve opleiding rond JAVA
  • Javascript


Je krijgt volledig de kans om je eigen, persoonlijke specialisatie te volgen. De opleiding zelf duurt enkele maanden, waardoor de opleiding heel intensief en pittig is.  Om dit een beetje te verzachten, zijn er je medecollega’s die je stimuleren, waardoor je samen kan leren en samen aan de slag kan gaan.


“De opleiding vormt een heel sterke basis om succesvol werk te leveren bij de klant!”- Thomas


What’s next?

Na deze opleidingen kan je zelf kiezen welke richting je uit wilt. Gaat je voorkeur meer uit naar  development & analyse? Of wil je heel graag bedrijven begeleiden in het automatiseren van processen? Geen zorgen, je kan het zelf nog volledig bepalen in je consultancy project!


Het is heel belangrijk om de meest moderne trends en technologieën mee te nemen in je verhaal naar de klant, dus wanneer iedereen de opleiding tot een goed einde heeft gebracht, komen ze elk bij een klant terecht. Hierna is het de bedoeling dat ze op z’n minst één keer per week samenkomen. Op die manier werken ze vier dagen bij de klant zelf en komen ze één dag per week samen om intern bij te leren, synergie te creëeren, en te vertellen over zijn/haar persoonlijke specialisatie.

“Als je veel wilt bijleren en wilt starten in IT,  dan is het cruciaal om je te omringen met mensen die veel ervaring en expertise hebben. Zo kan je leren van elkaar, en dat is net zo ideaal bij Convitas!”


Waarom was Convitas de juiste keuze?

Wat Thomas aansprak en over de streep kon halen, was vooral het gebruik van BPMN, was en de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Het aanbod van experten is vrij klein, dus het was voor hem een mooie kans om op dat vlak uit te groeien tot expert. Als de vraag groter is dan het aanbod van experten, is het zeker een slimme zet om hier volledig voor te gaan!


Punten voor sfeer en gezelligheid?

Ook de sfeer zit heel goed intern! We proberen elkaar zo veel mogelijk te stimuleren om te blijven leren en om elkaar steeds te helpen. Er is ook ruimte voor ondernemerschap binnen Convitas en Cronos. Omdat je werkt in een pas opgestarte omgeving, staat iedereen altijd open voor suggesties en feedback.Voel jij je aangesproken om deel uit te maken van ons team van consultants? Sta je te popelen om bij te leren? Join us! Neem zeker al een kijkje naar onze vacatures: https://www.convitas.be/nl/jobs.


Wil je graag nog wat meer info? Contacteer ons dan vliegensvlug via https://www.convitas.be/nl/contact!